building4

Ik wil graag zelf mijn content beheren.
Ik wil graag bloggen!
Ik wil graag ook een intranet!

 

De voordelen van een Content Management Syteem.

CMS is een afkorting voor Content Management Systeem. Met een CMS is het mogelijk relatief eenvoudig content in een website te zetten. Twee veelgebruikte cms-systemen zijn Joomla! en Wordpress. Dit zijn open Source Management Systemen. Deze hebben als voordeel op andere systemen:

  • Ze zijn vrij te verkrijgen
  • Ze worden ontwikkeld door vrijwilligers wereldwijd
  • Ontwikkelt zich snel
  • Uit te breiden met ontelbare mogelijkheden
  • Relatief goedkoop
  • De veiligheid wordt goed bijgehouden

Componenten, Modules en Plugins

De basis CMS-systemen zijn uit te breiden met ontelbare functies, van formulieren en betaalsystemen, backupsystemen, editors, seo-hulpmiddelen etc.
Met deze uitbreidingen kunt u uzelf met uw website ook veel werk uit handen nemen. Door bijvoorbeeld een betaalfunctie toe te voegen, kunt u dit gedeelte automatiseren. Of door een inschrijfformulier te maken voor uw nieuwsbrieven, kunt u dit koppelen aan een nieuwsbrievensysteem, zodat mensen zicht automatisch kunnen in- en uitschrijven.

Een goede Editor

Om je website interessant te maken voor bezoekers en voor de zoekmachines, is het belangrijk regelmatig content toe te voegen. Met een cms is dit relatief eenvoudig te doen. U maakt een pagina of artikel aan, en u kunt eenvoudig uw tekst intypen. Nog een afbeelding plaatsen is ook snel gedaan. Met een goede editor is uw content snel te positioneren. Bent u wat handiger geworden, dan kunt u ook sliders, galleries of andere dingen zelf plaatsen. Is u dat toch te ingewikkeld, of is het u te tijdrovend, dan kan u dit natuurlijk ook laten doen.  Afhankelijk van doel en persoonlijke voorkeur maakt MtB-websites jouw website met Wordpress of Joomla! 

Wil je hier graag mee over weten, stuur dan gerust een  email.

© MtB-Websites voor Websites en Zoekmachine Marketing 2020