zoekmachine marketing

Je hebt een website, maar niemand kan je vinden.
Wat is precies SEO en wat kan het doen voor uw website?

SEO, Search Engine Optimalisation, oftewel Zoek Machine Optimalisatie is een een term die gebruikt wordt voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. Het is niet een enkele handeling die verrricht wordt, maar het is een manier waarop de website het best opgebouwd en beheerd kan worden. 

 seo schema2

Seo kun je onderverdelen in drie gedeeltes:

  • door een goede techniek wordt uw website beter geïndexeerd door de zoekmachines.
  • door andere websites, die gerelateerd zijn aan uw website, te laten linken naar uw website.
  • door goede content in uw website te zetten, deze goed in te delen en regelmatig nieuwe content toe te voegen.

Indexatie

Doordat veel bezoekers tegenwoordig mobiel uw website bezoeken, is het belangrijk dat uw website responsive is. Dit wil zeggen dat uw website zich moet aanpassen aan de apparaat van de bezoeker. Dit is niet alleen van belang voor de bezoeker, maar ook erg belangrijk voor waar je op de zoekresultaten te vinden bent.

Door gebruik te maken van een goede scripttaal, dus door een goede basis te gebruiken, kunnen de zoekmachines uw website beter indexeren. Hoe minder fouten de programmeur heeft gemaakt, hoe beter uw website werkt en hoe beter u in de zoekmachine lijst scoort.

Door uw website in te delen met een logische navigatie, kan een zoekmachine gemakkelijk uw website indexeren. Door het toevoegen van een sitemap.xml kan uw website nog eenvoudiger worden geïndexeerd door de zoekmachines.
Door het goed inrichten van de robots.txt kunt u goed instellen waar de zoekmachines wel of niet mogen indexeren. Verder is een koppeling met Google Console belangrijk. Hier kunnen allerlei instellingen worden gemaakt die van belang zijn om sneller gevonden te worden. 

Autoriteit

Door websites die hoger in de zoekmachine lijsten scoren, naar uw website te laten linken, wort uw website ook belangrijker.
Dit kunt u bewerkstelligen door goede content maken, waardoor andere websites naar uw website gaan verwijzen. Het is dan van groot belang dat uw inhoud gerelateerd is aan de inhoud van deze verwijzende website. Laat u niet verleiden een grote hoeveelheid links te kopen. Waarschijnlijk zijn deze links niet gerelateerd aan uw website. U wordt zelfs teruggezet in de zoekmachine lijst. Verder moet u de autoriteit van de verwijzende website delen met de andere websites, waarnaar verwezen wordt op de pagina.

Content 

Door uw content goed in te delen en te werken met de juiste tags, headers en paragrafen wordt uw tekst door de zoekmachines beter geïndexeerd. Door goede titels te maken kunt u uw titel in de zoekresutaten op laten vallen. Door afbeeldingen van titels te voorzien, wordt u ook gevonden bij "afbeeldingen zoeken". Een goede video is ook gewaardeerde content.
Vergeet niet uw content te voorzien van deelknoppen voor social media.

Maar het allerbelangrijkste punt is wel om goede content toe te voegen. Het liefst met goed gevonden zoekwoorden, maar het allerbelangrijkste is dat u goede, originele content toevoegt. Door zoekwoorden onderzoek is het mogelijk zoekwoorden combinaties te vinden, die heel gericht publiek naar uw website kan trekken.

 

Hoe lang duurt het, voor je resultaat boekt?

Het kan wel tien maanden duren voordat u gaat stijgen in de zoekresultaten. Het duurt een tijdje voordat de zoekmachines u laten stijgen. Maar SEO is wel een methode die altijd blijft werken, als u het op de juiste manier roepast. Een keer gedaan, dan is het een blijvende verbetering.

 

Google Adverteren

U wilt graag bovenaan de zoeklijsten staan? Dit is bijna niet mogelijk, maar door middel van SEA, adverteren, is dit wel mogelijk. Lees hier meer over SEA.

Wilt u begeleiding bij uw zoekmachine optimalisatie? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul onderstaand formulier in.

Contactformulier

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please write a subject for your message.
Please let us know your message.

© MtB-Websites voor Websites en Zoekmachine Marketing 2020